Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Windows 7, δοκιμάστε τα!


Πρόσφατα, με τη κυκλοφορία της έκδοσης Release Candidate ή RC των windows 7, είπα να τα εγκαταστήσω και να τα δοκιμάσω στον σούπερ ντούπερ υπολογιστή μου, που ακούει(για τους πιο ιντερνετάκηδες κάνει ping) στο όνομα Superior :). Οι εντυπώσεις που μου άφησαν τα windows 7 (διαβάζεται γουίντοους σέβεν!! :) ) είναι μόνο θετικές. Από τα πρώτα στοιχεία που μου έκαναν εντύπωση είναι η ταχύτητα εκκίνησής τους αλλά και γενικά η γρήγορη απόκριση σε οποιαδήποτε εργασία τους ζητηθεί συγκριτικά πάντα με τα προγενέστερα windows vista. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ο τρόπος οργάνωσης των ανοιχτών παραθύρων που έχουμε κάθε φορά σε λειτουργία. Το τρίτο είναι το γεγονός ότι μπορούν και αναπαράγουν σχεδόν οποιοδήποτε πολυμεσικό περιεχόμενο. Πιο απλά παίζουν όλα τα βίντεο και όλα τα τραγούδια χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε πρόσθετα εργαλεία. Σε αυτό συμβάλλει και βοηθάει το όμορφα οργανωμένο windows media center. Οπτικά, κατά την γνώμη μου, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα vista, εκτός από κάποιες αισθητικές αλλαγές. Να αναφέρω βέβαια ότι προς το παρόν τα windows είναι διαθέσιμα σε αγγλική έκδοση και κάποιες άλλες. Τα ελληνικά ακόμα δεν υποστηρίζονται. Και για να μην πειτε, εντάξει ρε φίλε, εσύ τα εγκατέστησες σε ένα καινούριο και γρήγορο μηχάνημα, εμείς τι να κάνουμε με τις παλιατζούρες μας, τα έχω εγκαταστήσει και σε πιο παλιά μηχανήματα και λειτουργούν εξίσου καλά. Με λίγα λόγια ένας pentium 4 στα 1,5-3Ghz με 1GB και πάνω μνήμη RAM και 40GB ή περισσότερο σκληρό δίσκο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το εργαλειάκι της microsoft το οποίο ελέγχει αν και κατά πόσο το σύστημά σας είναι έτοιμο για τα νέα windows. Τέλος, το κερασάκι για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτή την έκδοση μπορείτε να τη κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα από την ίδια την microsoft πατώντας σε αυτό το σύνδεσμο. Εκεί θα βρείτε δύο εκδόσεις του λειτουργικού σε 32 και σε 64bit αντίστοιχα. Για όσους δεν ξέρουν τη διαφορά, κατεβάστε την έκδοση 32bit. Δοκιμάστε τα, έχουν ωραία γεύση :)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη microsoft τους έχει τελειώσει η έμπνευση. Καλά λένε πως έχει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Το μόνο που σώζει τα windows είναι η τεράστια γκάμα προγραμμάτων, τίποτα άλλο. Οι βελτιώσεις που έχει κάνει στα 7 δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό. Από ευχρηστία, ακόμα να πλησιάσει το mac os x, (για να μην αναφέρω το time machine).. Ακόμα και το linux έχει κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα αυτό - ξέρεις τι ωραία που είναι να εγκαθίστανται οι drivers μόνοι τους;

Σου συνιστώ να δοκιμάσεις το objectdock plus. Εγώ ακόμα απορώ γιατί δεν το έχει αγοράσει και ενσωματώσει στα windows, είναι φοβερό εργαλείο.

lovasas είπε...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σχόλιό σου, spizaetos. Δεν θα διαφωνίσω σχεδόν σε τίποτα. Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή περισσότεροι χρήστες υπολογιστών έχουν windows. Τους λόγους πιστεύω τους γνωρίζεις. Καλό είναι λοιπόν να μην είμαστε πάντα κράχτες αλλά να επαινούμε κάποιον όταν έχει κάνει έστω κι ένα εξελικτικό βήμα. Πάντως όσον αφορά τα drivers, στα συστήματα που δοκίμασα τουλάχιστον εγώ δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω ούτε ένα χειροκίνητα. Το εργαλειάκι που προτείνεις πράγματι είναι αξιόλογο και το έχω δοκιμάσει. Άποψή μου είναι ότι δεν το ενσωμάτωσαν μέχρι τώρα πιο πολύ για λόγους υπερηφάνειας! Πιστεύω καταλαβαίνεις ;)

lovasas είπε...

Από σήμερα είναι διαθέσιμο και το ελληνικό πακέτο γλώσσας. Οπότε πιο εύκολα τα πράγματα :)

Giotto είπε...

Ελα φίλε. Και γω έβαλα τα 7. Όλα καλά αλλα ρε φιλε δεν μου εμδανιζει ένα κομματι του δίσκου μου που είναι fat32 και το έχω για αποθήκευση δεδομένων... Υπάρχει λύση? Κατά τα άλλα όλα καλά φαίνονται...

lovasas είπε...

Κοίτα Giotto, δοκίμασε να πας στη διαχείριση δίσκων μήπως και βγάλεις κάπως άκρη εκεί. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει αυτό. Ένας τρόπος να πας εκεί αν δεν το ξέρεις είναι πατώντας start και μετά πληκτρολογείς την εντολή diskmgmt.msc και enter.

Giotto είπε...

Εκει που λες φαινεται ο δισκος. Αλλα δεν εχω προσβαση... δλδ δεν φαινεται στο "ο υπολογιστης μου". τεσπα. thanks lovasas! και αν μαθεις κατι γιαυτο πες μου!

Favourite Deviations